Resource® Ultra
Spansk omelett med spenat
SRH Media Gallery

God spansk omelett baserad på Resource® Ultra för extra energi och protein. Testa gärna att göra receptet med våra andra goda näringsdrycker: Resource® 2.0+fibre och Resource® Protein.
Tillagningstid:
20
min
Svårighetsgrad:
Lätt
Portioner:
1
Ingredienser
- 1 dl Resource® Ultra Kaffesmak
- olivolja
- ½ gul lök
- 6 g färsk spenat
- 1 stort ägg
- salt
- ½ krm torrjäst
- 3-4 spenatblad
- 1 msk rostade mandelflarn
Gör så här:
- 1. Skala och hacka löken. Bryn löken i lite olja i en kastrull.
- 2. Skölj och hacka spenaten. Stek med löken i kastrullen i ca 2-3 min under lock, tills den blivit mjuk och tappat vätska.
- 3. Vispa ägget i en skål. Tillsätt därefter Resource® Ultra Kaffesmak, lök, spenat, jäst och salt till skålen, och rör om.
- 4. Olja in botten av en mikrovågsugnssäker skål. Häll omelettmixen i skålen och tillaga i mikrovågsugnen i ca 50 sek.
- 5. Putta in kanterna med en stekspade så att hela omeletten tillagas. Vänd på omeletten och tillaga i ytterligare 20 sek.
- 6. Lägg upp omeletten på en tallrik och toppa med färska spenatblad, några stänk olivolja och rostade mandelflarn.
Texturen på omeletten blir bättre då den tillagas i en mikrovågsugn i stället för i en stekpanna.